Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler klarar gymnasiet

Grabbarna har skärpt till sig rejält. Så kan betygsresultaten för Örebros kommunala gymnasieskolor som i går presenterades sammanfattas. Men även tjejerna har gått framåt.

Annons

Andelen gymnasieelever som gick ut med slutbetyg och grundläggande behörighet för universitet och högskolor ökade med tre procent, från 91 procent till 94, i jämförelse med föregående läsår. Men bland killarna är siffran 96 procent mot tjejernas 91.

Men också antalet elever som slutför sin gymnasieutbildning har ökat med fem procent, från 87 procent till 92. Det betyder att fler elever trots allt gått färdigt gymnasiet, men inte fått godkänt i alla ämnen.

Glada politiker– Vi är givetvis jätteglada över resultaten, säger Lotta Olsson, moderat ordförande för gymnasienämnden. Vi brukar jämföra oss med ett antal liknande kommuner men de siffrorna har vi inte fått än så jag kan inte säga hur vi ligger till i den jämförelsen. Men jag tror att vi klättrar uppåt på listan.

– Det känns också som att det finns en stor entusiasm i lärarkåren för att få till en bra skola. Det har också gett resultat.

De här resultaten ligger också i linje med resultaten från grundskolan som presenterades tidigare i veckan, det vill säga att allt fler elever klarar sig allt bättre i skolan oavsett om det är grundskolan eller gymnasieskolan.

Mer läsning

Annons