Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera misstänkta efter bråk på antivåldsdag

Polisen är klar med många förhör i utredningen om bråket under antivåldsdagen i Örebro i januari. En anställd på Conventum, där galan hölls, har polisanmält att han misshandlades.Flera misstänkta finns.

Annons
Stämningen var hotfull när antivåldsdagen på Conventum spårade ur. Polis kallades till platsen.

– Vi har hållit förhör med anmälaren och personer som är misstänkta. Dessutom har vi pratat med vittnen. Men ytterligare förhör ska hållas, säger kriminal-inspektör Leif Lexon på Örebropolisens ungdomsenhet.Han säger att de ytterligare förhör som hålls framför allt blir med personer som kan ha varit inblandade i misshandeln.

– Den anställde misshandlades då han uppmanade några ungdomar att flytta sig från en del av lokalen där de befann sig. Det är fortfarande oklart hur många som var inblandade, säger Lexon.

Många personer var med på antivåldsdagen som ordnades för att informera högstadieelever om konsekvenserna av våld. Mellan två av seminarierna utbröt bråket.

– Vi har fått kontakt med vittnen som berättat om iakttagelser de gjort i samband med att en anställd misshandlades. Men ännu återstår en del av utredningen där brottsrubriceringen är misshandel, säger Leif Lexon.

Mer läsning

Annons