Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya matbutikerpå gång i Örebro

Antalet livsmedelsbutiker i Örebro är på väg att öka.
Netto, Willys och Ica planerar att öppna nytt i Örebro nästa år.

Annons
Willys, ICA och Netto vill öppna nya butiker i Örebro under 2012.

Örebro kan få fem nya livsmedelsbutiker inom en snar framtid. Citygross öppnar en butik på Boglundsängen om två månader, och nästa år kan ytterligare fyra butiker slå upp portarna i stan.

Netto satsar stortLågpriskedjan Netto hade redan för några år sedan långt gånga planer på att etablera sig i Örebro. Finanskrisen satte stopp för planerna den gången, men nu expanderar kedjan i Mellansverige på nytt. Netto öppnade nyligen en butik i Eskilstuna och i går invigdes den första av tre planerade butiker i Västerås. Nu står Örebro på tur.

- Förhoppningsvis kan vi öppna två butiker under nästa år, säger Per Persson, etableringsansvarig väst på Netto.

Han pekar även ut Kumla som en tänkbar kommun för kommande etableringar.

- Hela Mälardalen, från karlstad och österut, är intressant, säger Per Persson.

Inga stormarknaderNetto satsar på lokala butiker som ska serva ganska små områden. 2009 hade kedjan siktat in sig på Markbacken, men Per Persson vill inte i dag nämna några tänkbara stadsdelar för den nya etableringen.

Örebro kommun pekar ut bland annat Ladugårdsängen och Sörbyängen som två områden som lider brist på närliggande livsmedelsbutiker.

- Vi har tittat på sju-åtta lägen, och Netto har visat intresse för några av dessa. Vi hoppas att det kan bli ett par butiker under nästa år, säger Mats Helgesson, etableringsansvarig på Örebro kommun.

Willys vill utvidgaÄven Axfood vill expandera i Örebro.

- Vi vill öppna en mindre Willysbutik nästa år, och en större på sikt, säger Axfoods etableringschef Lars-Åke Johansson.

Längst i förhandlingarna med Örebro kommun har Ica kommit. Det är området i närheten av Tybblekullen som är aktuellt för den nya Icabutiken.

- Vi räknar med att ta fram en detaljplan under hösten, säger Anne Pettersson, planeringsingenjör på Örebro kommun.

Vill ha närbutikerKommunalrådet Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, är allmänt sett positivt inställd till att livsmedelskedjor vill öppna nya butiker i Örebro.

- Det är jättebra. Örebro växer. Fler människor äter mer mat. Det är bra så länge det innebär att folk får närmare till mataffären, att priserna blir lägre och kvaliteten högre, säger han.

Fotnot: I ett blogginlägg i veckan skrev Björn Sundin om det politiska spelet kring den nya ICA-butiken. Du kan läsa blogginlägget här.

Mer läsning

Annons