Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nycklar passar populärt lås

Det populära cykellåset från Biltema finns i över 500 nyckelkombinationer. Ändå fick samma kund med sig två identiska lås hem från butiken i Örebro.

Annons
Ett sådant här lås kunde Bo Pettersson öppna med två olika nycklar.

Två cykellås köpta av samma kund på Biltema i Örebro har visat sig identiska. Det var i höstas Bo Pettersson förstod att hans två bygellås gick att öppna med samma nyckel. Nu vill han varna andra som använder sig av låset.

– Det måste ju vara en guldgruva för professionella cykeltjuvar. Kanske tittar de just efter det här låset, säger Bo Pettersson som tror sig blivit av med två cyklar på grund av låset.

– Jag har fått två cyklar med just det här låset stulna. Den ena var fastlåst i ett cykelställ, och låset verkade inte vara uppklippt. Kanske provade någon med nyckel, säger han.

Bygellåset, som inte längre säljs på Biltema, finns i 540 nyckelkombinationer. Låset såldes för ungefär 80 kronor.

– Det är ett populärt lås som jag ser på många cyklar. Biltema borde återkalla produkten, säger Bo Pettersson.

På Biltema tar man till sig kritiken, men menar att de aldrig utlovat att låset ska vara unikt.

– Vi säljer många olika lås. Vissa ger ett bra skydd i enlighet med försäkringsbolagens krav, andra är enklare lås, säger Patrik Bengtsson, affärsområdeschef på Biltema.

– Vi ska bli tydligare med vilka lås som är unika eller inte inför katalogen 2014. De kunder som är missnöjda med låset bör reklamera det i någon av våra butiker, säger Patrik Bengtsson.

Mer läsning

Annons