Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera utomhusbränderi Örebro län i dag

(UPPDATERAD 20.15) Nerikes brandkår fick rycka ut på tre bränder inom loppet av en och en halv timme i dag. Det har brunnit utanför Glanshammar, i Adolfsberg och i Hjortkvarn.

Annons
Rök steg från rishögen i Adolfsberg omkring klockan 17 på måndagen.

Kraftig rök steg från en rishög i villaområdet Adolfsberg i Örebro omkring 16.30 på måndagen. En uppsamlingsplats för villaägarnas ris hade tagit eld, och räddningstjänsten fick till slut ta hjälp av en grävare som fick röra runt i högen och underlätta släckningsarbetet. Strax före klockan 19 lämnade räddningstjänsten platsen.

Tidigare under eftermiddagen

, omkring klockan 15.30, fick brandkåren rycka ut på en gräsbrand i byn Kumla, strax norr om Glanshammar. En person skulle elda ris, men elden spred sig och räddningstjänsten fick rycka ut.

- Det var ungefär 3 000 kvadratmeter som brann av, säger Stefan Sundblad, inre befäl vid Nerikes brandkår.

17.05 kom ytterligare

ett larm om brand utomhus. Denna gång gällde det en brand i en container i Hjortkvarn i Hallsbergs kommun. Branden släcktes snabbt av räddningstjänstens deltidsstyrka från Hjortkvarn.

Två timmar senare var det Bergslagens räddningstjänt i Karlskoga som fick rycka ut. Någon eller några hade stoppat lite gräs och pinnar i ett ventilationsrör till en gammal igenpluggad vattenreservoar och tänt på. Men när räddningstjänsten kom till platsen, strax bakom Rävåsskolan, kom det bara lite rök ur hålet. Elden hade slocknat av sig själv.

Mer läsning

Annons