Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest för den som gillar trängsel

Full snurr eller snurrigt värre. Oavsett vad man tycker om Marknadsafton så är den inget för människor som får ångest av folksamlingar. Men för den som gillar trängsel var det något av en folkfest. Det var packat av flanörer, marknadsknallar och köpmän på gatorna i centrum på torsdagen.

Annons
Trångt på Storbron.

Det mesta av utbudet var sig likt från tidigare marknadsaftnar: Sockervadd, polkagrisar, fotbollströjor, plastleksaker, hoppborgar, karuseller, ostar och godis fanns förstås på plats.

Liksom flera politiska partier, fackföreningar och musikanter.

För Elsa Linge gick det undan värre i karusellen som hon åkte i tillsammans med pappa Johan på Våghustorget.

Elisabeth Wester-Skantz

– Fast det var inget läskigt att åka, menade hon efter turen och tittade glatt på sin pappa. hamnade i klorna på Janne Sandberg som ledde jazzbandet BRSJB så då blev det dans på Drottninggatan till tonerna av Om du vill ha mig så får du ta mig som jag är. Det var bara att gilla läget för Elisabeth Wester-Skantz.

– Fösta gången vi uppträde på Marknadsafton var för 28 år sedan. Då kunde vi bara fyra låtar men sen dess har vi utökat repertoaren lite grand, förklarade Janne Sandberg vars band bland annat spelar för att få in pengar till olika vattenprojekt i Afrika.

För den som var hungrig fanns det som vanligt ett stort utbud som kunde stoppas i magen.

För Alma Svensson, tre och ett halvt år, var det första gången hon prövade langos. Detta efter lite övertalning av mamma Anna.

– Fast jag ville ha en korv. Jag ska ha en korv sen.

Tröttnade man på trängseln så kunde man som Lennart Lindgren och Ethel Eriksson glida undan lite och slå sig ner på en soffa med en korv i näven och njuta av den nya fontänen på Järntorget.

– Vi brukar inte vara inne i stan så ofta men vi tycker inte Järntorget är så fult som det sagts. Det skulle behövas lite mer grönska och kanske ett ställe där man kunde köpa en kopp kaffe eller så, menade de. Men annars är det ganska fint.

Mer läsning

Annons