Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening planerar flera åtgärder

Föreningen Afrikas horns kulturcenter agerar nu för att förbättra tryggheten i Vivalla och i Örebro. Diskussioner, nattvandring och ungdomsaktiviteter planeras av föreningen.

Annons
Mahdi Warsama är ordförande i föreningen Afrikas horns kulturcenter. Föreningen har många medlemmar i Vivalla och vill försöka skapa bättre trygghet i området efter dödsskjutningen förra helgen.

I veckan hade föreningen Afrikas horns kulturcenter, med många medlemmar i Vivalla, ett extra möte med anledning av dödsskjutningen förra helgen.

– Det var en bra diskussion om hur föreningen kan påverka och hjälpa till att skapa bättre trygghet i området och i Örebro, säger ordförande Mahdi Warsama.

De planerar nu för att arrangera ett stormöte mellan fler Vivalla-föreningar och myndigheter.

Mahdi Warsama tror att mötet kan äga rum inom en till två veckor.

– Vi går vidare med diskussion för att tillsammans med myndigheterna samarbeta för att kunna förbättra tryggheten, säger Mahdi Warsama.

Föreningen planerar också att hålla ett separat möte med Vivallaungdomar. Även där är diskussionsämnet trygghet och säkerhet.

– Vår nattvandringsgrupp ska bli ännu aktivare. Vi behöver många frivilliga föräldrar som vill delta i de nattvandringarna, säger Mahdi Warsama.

– Vi tänkte också skapa bättre aktiviteter för ungdomarna under sommaren. De behöver aktiviteter så vi arbetar med den biten också, fortsätter Mahdi Warsama.

Mer läsning

Annons