Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenat lyft för Vivalla

En satsning på fotbollen i Vivalla skulle vara till nytta för många. Det finns ett förslag på hur det kan gå till. Politikerna är däremot oense och därför ligger frågan på is.

Annons

Det har länge pratats om hur västra Örebro ska lyftas. Med det i tankarna tog tjänstemännen fram ett förslag på hur fotbollsverksamheten kan utvecklas i Vivalla. Intresset för fotboll är stort i området. Kommunen föreslås gå in och hjälpa till att starta en förening med hjälp av två ledare från Vivallagården.

– Fotboll är mycket mer än bara fotboll. Det är resultat i skolan, drogfri fritid och bra sociala förhållande i familjen, säger Najim Al-Gansa, samordnare och eldsjäl i Vivalla.

Han tycker inte att den fotboll som finns i Vivalla har fungerat tillfredsställande när det gäller organisationen.

– Det betyder inte att det är brist på ledare, absolut inte, utan det är bara det att det har varit fel människor som har tagit initiativet, säger Najim Al-Gansa.

Satsningen behövs, men han är inte nöjd med förslaget. Att utgå från fritidsgården tycker han är fel. Han tycker även att det är ett förslag lite från ovan.

– Man ska starta en verksamhet utifrån vad de boende anser, inte vad kommunen tycker att man ska göra, säger han.

Hjälp från kommunen har han dock inget emot.

– Jag tror inte det handlar om pengar, utan mer om att hitta en struktur. Min erfarenhet är att speciellt utländska föreningar har brister i föreningstekniken, hur man sköter en förening, säger Najim Al-Gansa.

Lena Beime (S), vice ordförande i kultur- och medborgarnämnden, menar att det inte saknas möjligheter att spela fotboll i Vivalla. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill i stället att man i första hand ska titta på lördagsöppet på fritidsgården.

– Vi tror att det kan ge en styrka och stabilitet och att det möter ett behov från många fler ungdomar än vad en fotbollssatsning skulle göra, säger hon.

Hon tror inte att förslaget kommer att tas upp av politikerna. Bechet Barsom (KD), ordförande i nämnden håller med.

– Vi får vänta tills vi får en klar och tydlig majoritet. Valresultatet får visa om vi ska gå vidare med det här, säger han.

Han tycker däremot att förslaget är en god idé.

– Vår ambition är att det är värt att pröva, säger Bechet Barsom.

Mer läsning

Annons