Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forskares artikel fastnade i spamfilter – upptäcktes sex år senare

Det var 2011 som forskaren Matz Larsson skrev en vetenskaplig artikel om fiskar och fåglar för publicering på en vetenskapssajt. Men artikeln publicerades aldrig.

Annons

”Jag tog kontakt med redaktören och vi mejlade varandra några gånger. Han var intresserade så jag skickade in min artikel. Veckorna gick och jag hörde ingenting så jag tänkte att han har väl tröttnat”, berättar Matz Larsson, läkare, lärare på läkarutbildningen och forskare knuten till Örebro universitet, i ett pressmeddelande.

Men för några veckor sedan fick Matz Larsson ett mejl. Redaktören för vetenskapssajten i fråga, The Naked Scientist, hade gjort en djupdykning i servern och hittat den sex år gamla artikeln.

”Det visade sig också att mina gamla mejl fastnat i spamfiltret. Jag fick chansen att se övre artikeln men tyckte att den fortfarande var okej”, säger Larsson i pressmeddelandet.

Så efter mycket om och men är artikeln nu publicerad på The Naked Scientist som är en sajt för forskningskommunikation knuten till Queen’s College vid universitetet i Cambridge.

Mer läsning

Annons