Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolans dag – ett under av logistik

600 barn samlades i går i Varbergaparken för att fira Förskolans dag. På scenen uppträdde barnen för varandra.

Annons
Spännande. Teo Westberg-Sörling i mamma Annelie Westbergs knä kollar in när dagiskompisarna uppträder.

Det krävdes en hel del logistik för att få hundratals barn i åldrarna ett till fem att hålla ihop, komma upp på scenen i rätt ordning, inte tappa bort sin grupp och göra det de tränat på i månader.

– Vi har planerat för det här sedan i januari, berättade Annalena Miramadi som har titeln pedagogista och som jobbar med pedagogiskt utvecklingsarbete.

Sammanlagt var det nio förskolor från Varberga, Oxhagen, Hjärsta och Mellringe som samlades på morgonen vid Varbergaskolan för att sedan gå i en parad ner till Varbergaparken. Med i tåget var också tre trumslagare från Kulturskolan i Örebro. I cirka sex år har förskolor på Väster gått samman och firat Förskolans dag i Varbergaparken och arrangemanget har vuxit varje år. Dessutom äter de numera också lunch ute i parken. Några kockar stod i ett tält beredda att börja portionera ut tallrikar med chili con carne.

Annalena Miramadi berättade också att barnen har varit med och utformat uppträdandena helt själva. De har också gjort dekor och utsmyckningarna på scenen. Det var främst de äldre barnen, femåringarna som uppträdde, de mindre satt med fröknarna i gräset och tittade förundrat på. Men många hade nog också velat vara med uppe på scenen. När Shakiras Wacka Wacka drog i gång och storbarnen från förskolan Emil sparkade loss i en fartfylld brejkdans var det fler än en som börja dansa där i gräset.

Fartfyllt. Elsa Ekebring från förskolan Emilia framför Linda Bengtzings låt ”Är det fel på mig?”
Läskigt. Lejla Hatic och Sinnit Assefaw är inte bara utklädda till skelett, de dansar också Spökdansen.
Hey hey. Värsta brejkdansen bjöd Darin Azad Maolod på när han och hans dagiskompisar uppträdde med Shakiras Wacka Wacka.
Trångt. Fler än 600 barn, förskollärare och föräldrar hade samlats i Varberga i torsdags för att fira Förskolans dag.

Mer läsning

Annons