Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försmak av vintern i oktober

Nu är vintern här, eller i alla fall nästan. På lördagen var stan full med is- och snösport.

Annons

Snowboard- och skidtävling på Stortorget med ditkörd ishallssnö, prova på-curling vid Trängens IP och skidrea. Den som ville få en försmak av vinter hade fullt av möjligheter under lördagen i Örebro.

– Det viktiga är inte att vinna, utan att få testa skidorna och inleda säsongen, sa 17-årige Viktor Östrup från Linköping när NA frågade honom hur det kändes att tävla mot 12-åriga Carl Rudling från Stockholm.

Snabbare med skidorAlpinåkare från olika delar av Sverige hade sökt sig till Stortorget igår när tävlingen Make It Happen arrangerade alpin hopptävling på Stortorget. Skidor eller snowboard - valet var fritt, men Viktor Östrup föredrog skidor.

– Det är en annan känsla helt enkelt. Man kan staka på, få mer fart och åka fortare.

Carl Rudling gillade också skidor bättre än snowboard.

– Jag har åkt skidor sedan jag var tre, så det kan jag bäst, sa han.

ÖverraskningscurlingPå Trängens IP curlade familjen Skeneby tillsammans. Mamma Anna-Lena, pappa Micke och sönerna Emil och Jonathan. Med i gänget fanns också Emils flickvän Moa Ramberg. Dagen var en överraskning på initiativ av pappa Micke.

– Vi visste inget när vi åkte från Nora, men när vi närmade oss Trängen förstod jag. Jag har testat curling här en gång tidigare, men det var länge sedan, berättar Anna-Lena.

Curlingsäsongen drar igång i oktober. Det är för dyrt att ha is i hallen under sommarhalvåret. Curlingen har rötter sedan 1922 i Örebro, och förr i tiden spelades curling utomhus på en spolad bana bakom Eyravallen.

Alpinförberedelser– Det är väldigt roligt, man får vinterlängtan och blir tävlingsinriktad, säger Anna- Lena, innan det är dags att skjutsa iväg nästa sten på isen.

Ute på en sportaffär i Marieberg förbereder sig syskonen Alma och Aston Evaldsson tillsammans med pappa Torbjörn inför alpinsäsongen. De har stuga i Sälen och gillar utförsåkning. Mycket.

– Någon gång har jag åkt längd, men det är mest när mamma och pappa vill, berättar Alma.

Nu är hon 13 år och har vuxit så mycket att de nya skidorna som pappa just fyndat är 146 centimeter. De gamla var 125 centimeter. De får lillebror överta nu.

– Det går fint, säger Aston.

– Det tycker jag med, säger pappa Torbjörn.

Mer läsning

Annons