Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första omvalsrösterna lagda

Omkring 700 personer av de 27 600 röstberättigade har fram till fredags valt att förtidsrösta i omvalet i Örebros Nordöstra valkrets. Omkring en fjärdedel så många som förtidsröstade i höstens kommunalval.

Annons

Förtidsröstningen öppnade i torsdags i förra veckan och pågår till och med lördagen 14 maj. De som har fått sina röstkort kan välja att förtidsrösta i någon av de röstlokaler som ställts i ordning i Örebro. Glanshammars bibliotek, Lillåns församlingshem, Olaus Peteriskolans matsal, Vivalla bibliotek, Rådhuset och Länsmuseet.

Även valdagen 15 maj ska minst en av de röstlokalerna vara öppna i varje omvalskommun. I Örebro är det förtidsröstningslokalen i Rådhuset som håller öppet på valdagen. Det finns möjlighet att förtidsrösta från fler platser och orter i och utanför länet. Upplysningar om det finns på valmyndighetens hemsida.

I höstens val var det omkring 3 500 som valde att förtidsrösta i de lokaler som nu är öppna för förtidsröstning. Men det är svårt att dra några slutsatser och göra jämförelser om intresset att förtidsrösta eftersom förtidsröstningen i höstas var spridd på så många fler lokaler.

Mer läsning

Annons