Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget till sista etappen

I strålande solsken tog kommunalrådet Björn Sundin på torsdagen det första spadtaget till den sista delen av utbyggnaden av bostadsområdet Näsby.

Annons
Första spadtaget. Kommunalrådet Björn Sundin tog på torsdagen första spadtaget till den sista delen av utbyggnaden av Näsby.

– Just den här etappen är ett så kallat Bo Klok-projekt, förklarade Ove Lundkvist, från Bo Klok. Det betyder att det är Skanska som bygger och att Ikea står för inredningen. Allt för att hålla kostnaderna nere.

– Totalt finns det nu drygt 5000 Bo Klok-bostäder i Sverige. Men vi finns också både i Norge och Finland.

Näsby började byggas för drygt tio år sedan. Och i går var det alltså dags för den sista etappen, bestående av tio kedjehus och sex parhus. I mitten av december i år kan de första husägarna flytta in, de som är sist får vänta till mitten av maj nästa år.

Och kommunalrådet Björn Sundin är i stort sett nöjd med Örebros senaste stadsdel.

– Här finns både hyresbostäder, bostadsrätter och äganderätter. Det är bra, inte minst till om man vill ha ett integrerat område.

– Sen är det ju alltid så att nybyggen alltid är lite dyrare i början. Men en sån här blandning är något som kommer att hålla över tiden.

– Däremot måste vi göra någonting åt genomfartsleden. Den är lite för bred och där kör många tyvärr för fort. Det är något vi måste fundera på.

Mer läsning

Annons