Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frigivna brottslingar begick nya brott

De knivrånade en man i hans bostad. Nu har två kriminellt belastade män dömts till fängelse.

Annons

Det var i oktober förra året som de två männen, 22 och 26 år gamla, besökte offret i dennes bostad i Örebro. Under knivhot tvingade de mannen att ge dem pengar i bostaden och sedan tvingade de offret att gå till en bankautomat för att ta ut mer.

Totalt tvingades offret att ge 2 500 kronor till gärningsmännen. Enligt tingsrätten har 22-åringen varit drivande i brottet och varit den som hotat offret med kniv. Han ska även ha gjort utfall med kniven och när offret fredat sig blev han skuren i handen.

22-åringen är sedan tidigare misstänkt för inblandning i dådet mot en man som dödades i Almby den 20 november. Han är dessutom dömd för flera andra brott, bland annat rån och övergrepp i rättssak.

Nu har 22-åringen dömts till två år och åtta månaders fängelse för olaga hot, stöld och rån.

26-åringen, som även han har flera brottsdomar bakom sig, dömdes till ett år och åtta månader för rån, stöld samt snatteri.

Båda gärningsmännen begick brotten under prövotid som villkorligt frigivna. Tingsrätten skriver att den villkorligt medgivna friheten ska förverkas i sin helhet vilket innebär att även den strafftiden ska avtjänas utöver det nu utdömda straffet.

Mer läsning

Annons