Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskis Svettis säger nej till Gustavsvik

Det blir inget Friskis Svettis-gym vid den utbyggda Gustavsviksanläggningen.– Vi kanske kommer att driva gymmet själva istället, säger Magnus Nilsson, vd på Gustavsvik.

Annons

Det nya gymmet på Gustavsvik skulle egentligen ha varit igång nu i höst.

– Tanken var att ha ett avtal klart med Friskis Svettis i juni. Nu blir gymmet skjutet lite på framtiden, ett halvår eller ett år, säger Magnus Nilsson.

Gustavsviks utgångspunkt har varit att det ska bli ett stort gym, ungefär 3 000 kvadratmeter stort. Och det var storleken förhandlingarna föll på.

– Vi har inte behov av en så stor anläggning. Vi måste göra kloka investeringar, säger Helena Tranqvist, verksamhetsansvarig på Friskis Svettis i Örebro.

De båda parterna går nu skilda vägar och provar andra lösningar.

– Vi fortsätter att spana efter ytterligare en lokal i Örebro. Vi har två stora anläggningar i dag och den tredje ska vara mindre. Vi har några alternativ som vi tittar på, säger Helena Tranqvist.

Hon menar att närheten till en träningsanläggning är viktig för folk. Därför ser hon en framtid med flera mindre anläggningar, vid sidan av de nuvarande två stora.

För Gustavsviks del betyder den uteblivna affären att gymdelen av den stora utbyggnaden som pågår blir fördröjd.

– Vi diskuterar med andra operatörer. Det kan också bli så att vi kommer att driva det stora gymmet i egen regi, precis som vi gör i dag, säger Magnus Nilsson.

Mer läsning

Annons