Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Går inte att undvika bilköer i en storstad"

Köerna är långa och minuterna i stillastående bilar tickar iväg. Trafiksituationen längs Borgmästargatan ska bli bättre, men helt bra blir det nog aldrig. – Det finns ingen storstad som inte har köer vid rusningstrafiken, säger Björn Sundin (S).

Annons

Det är tjockt med bilar från Rudbecksgatan och längs Borgmästargatan varje morgon och kväll i arbetsveckan. In- och utpendlare sitter fast i långa köer. (Se NA-tv här ovan)

– Det finns ingen storstad som inte har köer vid rusningstrafiken. Det handlar om att vi måste se till att fördela trafiken så mycket vi kan och då får man informera mer om trafikflöden, som man gör i storstäder. Vi kan tala om att nu är det mycket trafik vid den här tiden, säger Björn Sundin som är ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Storstad eller inte, köerna uppskattas inte av dem som sitter i dem.

– Det är inte så kul att vänta när man ska till jobbet och när man ska hem får man också vänta, säger Ann Rosander.

Mycket av problemen med köer längs Borgmästargatan härrör från bygget av Studentcity vid korsningen Trädgårdsgatan och Rudbecksgatan. Det finns planer på åtgärder för att lindra köerna, men först ska en cykel- och gångväg byggas förbi Studentcity.

– Fram till juni bygger man och möjligen är det så att fram till den tiden kommer det att bli ännu lite värre innan det blir bättre. För det krävs lite yta för att bygga den här gång- och cykelvägen, säger Patrik Kindberg, chef på kommunens trafikenhet.

Mer läsning