Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasolgrill exploderade - villa fattade eld

(Ny version 10.15) En villa i Gällersta har totalförstörts efter att en gasolgrill exploderat.

Annons

Larmet kom strax efter klockan 15 på lördagen - en gasolgrill ska ha exploderat och branden ska därefter ha spridit sig till den en intilliggande villan.

Räddningstjänsten var snabbt på plats men enligt brandkårens inre befäl ska villan vara övertänd.

- Det är en totalskada där, en villa som brunnit ner i stort sett, säger räddningstjänstens inre befäl, Lars-Erik Fallén till NA strax efter fyra. 

Ingen ska ha skadats i samband med branden men Fallén vet inte om någon skadats i samband med att gasolgrillen exploderade. 

- Vi har inte fått några uppgifter om det, säger han.

Räddningstjänsten hade tre styrkor på plats som jobbade med släckningen.

- Vi jobbar med det här för att förhindra spridning till närliggande byggnader, säger Fallén och berättar att de lyckades vädra lite i villan så att de kunde få ut viktiga handlingar innan villan övertändes.

Strax efter klockan 18 hade en av styrkorna lämat platsen.

- Vi kommer att ha bevakning med en styrka mellan klockan 20 till klockan åtta i morgon så vi tar ett nytt beslut, säger Fallén.

På söndagsmorgonen konstaterar Christer Sundqvist, inre befäl vid Nerikes brandkår, att det inte blir någon teknisk undersökning efter branden.

- Nej, vi betraktar det som en ren olyckshändelse och nu består vår insats enbart av att titta till brandplatsen några gånger under dagen.  

Mer läsning

Annons