Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis föreställning för mördad student

Hon bjuder på sin föreställning och samlar in pengar till de kinesiska föräldrar vars dotter, Chen Hao, blev mördad.
– Jag vill gärna hjälpa till på något sätt. Jag är en sådan människa, säger Mely Moberg Ackebo.

Annons

Den 31 mars höggs 24-åriga utbytesstudenten Chen Hao till döds i Brickebacken. Hennes föräldrar är i Sverige för att hämta hem kvarlevorna till Kina. De hade tagit stora lån, 150 000 kronor, för att dottern skulle kunna studera. Men de har inga tillgångar att betala tillbaka med.

Har ingenting

– De har inget jobb, ingenting. Jag kände att jag måste göra något, säger Mely Moberg Ackebo.

Strax efter att hon hade läst om dem gick hon i kyrkan och talade då med en präst om att de borde be för föräldrarna för att de ska få kraft. Dagen efter stötte hon av en slump ihop med föräldrarna på Clarion hotell.

– Jag gick fram och kramade dem, säger hon.

Egen föreställningHon beslutade sig att hjälpa till att samla in pengar, och därför spelade hon sin egen föreställning ”Melys resa från inka-landet Peru till Örebro” gratis på Livin’ hotell på påskdagen. Åhörarna fick skänka en frivillig summai stället för att betala entré.

– De hade offrat sig för sin enda dotter. Det är ju precis vad jag berättar i min föreställning. En mamma och pappa som ger allt, säger Mely Moberg Ackebo.

– Föräldrarna såg inte föreställningen, men de vill säga tack eftersom de har fått så mycket hjälp av svenska människor, säger Mely Moberg Ackebo.

Flera insamlingar pågår till förmån för Chen Haos föräldrar. Mest pengar har Kinesiska riksförbundet fått in: 67 000 kronor var ställningen på kontot i torsdags. Chen Haos kurskamrater på Örebro universitetet har samlat in 6 000 kronor. Mely Moberg Ackebos insamling gav 4 500 kronor och Rotarys 3 000 kronor.

Mer läsning

Annons