Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grått, grått, grått...

Har du planerat att röja på vinden eller storstäda källaren? Då kan du passa på nu. Vädret som lockar ut oss i solen verkar nämligen dröja ett bra tag.
– Men det ser ganska likt ut i hela Sverige, om det är någon tröst för er, säger meterologen Erik Rindeskär.

Annons
Ruskväder i dag... och ruskväder i morgon.

Ett lågtryck är på väg söderifrån över Örebrotrakten i dag, med mild och fuktig luft, sydliga vindar  – och nederbörd. Det kan bli både kraftiga och milda regn, men temperaturen innebär ingen fara för nattfrost eller frosthalka.

Nytt lågtryck på vägI natt någon gång ska det klarna upp.

– Fast i morgon väntar ett nytt lågtryck. Temperaturen kommer att ligga på runt tio grader, så det blir i alla fall lite varmare, fortsätter Erik Rindeskär sitt tröstande.

Om man kollar på långtidsprognosen verkar man inte se en sol förrän typ… onsdag nästa vecka?– Vi har en ostadig vecka framför oss med en del lågtryck som ska passera och det blir svalare. Inte riktigt kallt, och ingen snö. Och det är klart att solen tidvis kommer att titta fram, men…

Ett riktigt pissväder alltså?– Ja, det kan man säga, ett typiskt aprilväder. Nu är vi lite tillbaka i det normala. Den där värmen vi hade i mars, den är ju mer ovanlig.

Paraplyerna var många i centrala Örebro under tisdagen.

Mer läsning

Annons