Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktet klandras inte för52-åringens självmord

52-åringen som misstänktes för mordet på Eva Magnusson tog sitt liv i häktet i Örebro. Nu läggs utredningen mot häktet ner. Det var inte fel att låta mannen vara ensam i en timme enligt åklagaren.

Annons

I slutet av mars hängde sig 52-åringen i häktets gym. Han använde sina skosnören och ett spännband som fanns på en av träningsmaskinerna. Åklagare Bengt Landahl på Riksenheten för polismål i Göteborg startade en utredning för att se om häktespersonalen gjort något fel när de lämnat mannen utan uppsikt i en timme.

Stabil hälsa

”Mannens psykiska hälsa har av dem som kom i kontakt med honom under häktningstiden uppfattats som stabil. Efter det sista förhöret, som beskrivits som pressande, har han uppträtt som vanligt, lugn och samlad”, skriver Bengt Landahl.

52-åringen hade tillsyn en gång i kvarten under sin första tid i häktet. Drygt en månad före självmordet ska intervallerna ha ändrats till en gång i timmen.

”Genom den företagna utredningen har inget framkommit som utifrån gällande föreskrifter avseende behandling av häktade personer eller övrig lagstiftning som ger anledning att misstänka att brottslig gärning”, skriver Landahl. Därför avslutas utredningen.

Mer läsning

Annons