Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill öppna en matbutik i Lillån

Torbjörn Lagemyr vill öppna butik i Lillån center. Han har tecknat en avsiktsförklaring med fastighetsägaren men nu krävs det att kommunen kan fylla resten av lokalerna.

Annons

Före semestern slöts ett avtal mellan fastighetsägaren till den gamla Coop-lokalen i Lillån och en handlare. I morgon fredag möter kommunen fastighetsägaren i Stockholm och i dag kan NA berätta att handlaren heter Torbjörn Lagemyr.

Han driver sedan tidigare en Tempobutik i Storå och fick en förfrågan från Axfood, som i sin tur blivit kontaktade av fastighetsägaren.

– Jag har tänkt på det här länge. Att det inte är någon som drar i gång något i lokalerna. När jag blev tillfrågad svarade jag att vi räknar på det, och sedan att nu kör vi, säger han.

Det finns även en avsiktsförklaring sedan före sommaren mellan fastighetsägaren och Torbjörn Lagemyr om att öppna en butik på 1000 kvadratmeter.

– Tempo är det koncept jag har i dag, men det här blir en butik med något större yta, säger Torbjörn Lagemyr.

Per Sjölund är konsult med fastighetsägarens uppdrag att hitta hyresgäster till Lillån center. Han menar att de har uppfyllt sin del av avsiktsförklaringen mellan fastighetsägaren och kommunen, och tagit fram en livsmedelshandlare.

– Det har varit känt att vi har det sedan före sommaren, säger han och tillägger:

– Avsiktsförklaringen med kommunen gick ut vid halvårsskiftet. Då hade vi skaffat en livsmedelshandlare. Vi har även kontakt med andra detaljhandlare som vill öppna. Kommunen har tyvärr inte hittat de resurser som behövs för att genomföra sin tänkta del i projektet.

Det räcker dock inte med att en livsmedelshandlare tar 1000 kvadratmeter av en lokal på totalt 18 000 kvadratmeter, menar Per Sjölund.

Örebro kommun gläds åt beskedet att det nu finns en handlare som är villig att öppna i Lillån.

–  Nu finns förutsättningar att vi kommer vidare, säger Björn Sundin (S). Vi har inte fått några uppgifter om vem som kan tänkas öppna.

Så ni har inte vetat om handlaren?

–  Fastighetsägaren har sagt att de har en avsiktsförklaring med någon men inte mer än det. Jag hade uppskattat att veta vem det var tidigare för många har ju undrat.

Vad innebär det här för kommunen?

–  Jag vet ingenting om när det ska komma i gång, vad det är för typ av butik och jag har inte sett några avtal men vi har sagt att villkoret för att vi ska gå in är att det finns livsmedelshandel, säger Björn Sundin (S)

Mer läsning

Annons