Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hannah Ljung har svängt mot mitten

I höstas klev Hannah Ljung av från Moderaterna.Nu är hon tillbaka i politiken – i Centerpartiet.

Annons
Från M till C. Hannah Ljung är nu engagerad i Centerpartiet i stället för hos Moderaterna.

Hannah Ljung var tidigare moderat ordförande för fastighetsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige och programnämnd samhällsbyggnad.

När hon inför valet 2010 inte placerades på valbar plats av partiledningen valde hon att lämna Moderaterna helt. ”Jag har sagt mitt när det gäller Moderaterna”, sa hon i höstas till NA.

Du verkade riktigt sur då.

– Jag var väldigt besviken på partiet, jag hade trott på en vilja att utvecklas mot de Nya moderaterna och att arbetsklimatet i partiet utvecklades. Så skedde inte. I efterhand kan jag väl konstatera att jag var för dålig på att fjäska, att jag var lite för mycket rakt på sak för att passa in i det moderata ledet.

Hur skulle du ha agerat?

– Det hade nog varit enklare om jag inte så aktivt drivit att man skulle ha förändrat partiet mot att det skulle bli mer ”högt i tak”. Det stämde nog inte in med den partipolitik som M ville ha.

Vilka uppdrag har du i Centerpartiet?

– Jag är ledamot för kretsstyrelsen. Vad gäller förtroendeuppdrag är det inte min prioritering.

Får inte trovärdigheten sig en törn när en politiker byter parti?

– Den frågan får jag nästan lämna till väljarna, angående den politik jag drivit. Sedan får tiden utvisa hur trovärdig man är i sin politik. Visst har jag funderat kring detta, men jag är inte ute efter en karriär som politiker. Men engagera mig politiskt, det vill jag.

Mer läsning

Annons