Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns alla spolade isbanor

Annons

Snö och för stark kyla har ställt till det för kommunens spolade isbanor. Men nu ska alla det tolv isbanorna som finns i Örebro vara åkbara.

Banorna spolas när det blir kallt. Strax före jul spolades de flesta men sedan kom snön och det har tagit tid att få alla plogade.

Karl-Heniz Nilsson är ansvarig för isbanorna på kommunen.

– Plogningen har fungerat bra överallt förutom i Vivalla. Där blev av någon anledning bara halva isbanan plogad. Jag förstod inte riktigt varför men nu ska det vara åtgärdat.

Och om det kommer mer snö?– Då ska det finnas beredskap för det. Visserligen måste den vanliga snöröjningen prioriteras först men isbanor ska också plogas.

Vet folk om att isbanorna finns?– Ja, de finns ju uppräknande på vår hemsida, www.orebro.se, och en del folk har ringt hit och frågat om de spolats eller inte.

Så de är efterfrågade?– O ja, det är de. Folk vill till och med att det ska finnas is på fler ställen men det har vi inte råd med, det här är en kostsam grej.

Men nu ska det gå att åka skridskor på alla tolv isbanorna?– Ja, de är åkbara kan man säga. Men kylan har varit så hård att isen har blivit ojämn när man spolat. Det har frusit för fort helt enkelt. Men vi kommer att spola isarna igen, vi kör ett varv till så blir de bättre.

isbanor i Örebro

Här finns alla spolade º Alkärret

º Brunnsgärdesparken

º Eklunden

º Hovsta tennisbana

º Ladugårdsskogens idrottsplats

º Navets idrottsplats

º Risbergska skolan

º Tegnérlunden

º Tybbleparken

º Varberga tennisbana

º Vivalla isrink

º Västhaga grusplan

Fotnot: Det går så klart också att åka skridskor på Trängens IP och Behrn arena. Dessutom finns det en plogad bana på Hjälmaren vid Rävgången.

Annons