Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här öppnar nya Willysbutiken

Matbutiken Klippet på Stortorget blir en Willysbutik. Från och med den 21 november tar livsmedelskedjan över lokalerna och Axfood-kedjan blir ny ägare.

Annons
I november eller december öppnar Willys en butik i Hållstugan på Stortorget.

– Butiken kommer att ha stängt några dagar för ombyggnad så exakt när den nya butiken öppnar vet jag inte. Vecka 47 tar Willys över och alla frågor får du ställa till dem, säger Magnus Jansson, ägare och butikschef på Klippet.

Personalen följer med

I affärsöverenskommelsen kommer personalen att följa med till den nya ägaren men själv kommer Magnus att bli konkurrent till Willys. Han kommer att jobba i den familjeägda butiken Hemköp på Storgatan, tidigare Lucullus. Ett ägarbyte som NA tidigare berättat om.

– Från och med vecka 47 så kommer vi att ingå livsmedelskedjan Hemköp, tidigare Vi-kedjan, som helt och hållet upphör från den 1 januari efter ett beslut som togs i sommar, berättar Magnus.

Vanligast utanför cityIngmar Kroon är presschef Axfood och bekräftar etableringen i centrala Örebro. Sedan tidigare finns fyra butiker i stan: Västhaga, Marieberg, Vivalla och Almby.

– Det vanligaste är att vi finns en bit utanför stadskärnan och där ligger de största butikerna. Men på några ställen ligger vi i cent-rum, det viktigaste är att det finns en schysst parkering.

När kommer ni att öppna den nya Örebrobutiken?– Vet inte, men i god tid före jul, skulle tro i slutet av november eller i början av december.

I mer än 35 år har det funnits en matvarubutik i lokalerna på Stortorget. Urban Jansson, Magnus pappa, startade Lucullus, först på Storgatan 1984, efter kedjan Tempo. Drygt tio år senare öppnade han på Stortorget. 1990 bytte affären namn till Klippet.

Mer läsning

Annons