Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska det bli enklareatt köra av och på E20

Undrar du vad som händer vid sidan av E20 vid avfarten till Adolfsberg?

Annons

Just nu pågår röjningsarbetet för en ny trafikplats.

Sammanlagt ska fyra nya av- och påkörningsramper byggas. Hela omgörningen ska vara klar i november 2011.

Bilister som färdats på motorvägen mellan avfarten till Karlskoga och Adolfsberg har under veckan kunnat se hur stora skogsmaskiner varit i gång och röjt träd och buskar vid sidan av vägen.

Ombyggnadsarbete

– Trafikplats Adolfsberg, som projektet kallas, är ett stort ombyggnadsarbete. Det är just påbörjat genom avverkningen av skogen där de nya tillfarts- och avfartsramperna ska byggas, berättar projektledare Mattias Broberg på Trafikverket.

– Fyra nya ramper kommer att byggas från E20 som ansluter till väg 684, Karlskogavägen. Två av dem kommer att byggas om och två är helt nya. De nya rampernas anslutningar kommer att bli utformade som en slags cirkulationsplats, inte helt runda utan mer droppformade.

Under tiden som bygget pågår kommer en viss begränsningen av framkomligheten att ske. Likaså kommer södergående avfart mot Adolfsberg periodvis att stängas av. Trafiken kommer då att ledas via avfarten mot E18 Karlskoga, Pilängen och Mossbergavägen.

Gång- och cykelväg

Samtidigt med denna omgörning kommer Trafikverket tillsammans med Örebro kommun att bygga en gång- och cykelväg som går från den kommunala Mossbergavägen utmed påfarten till E18 mot Stockholm, över ett skogsparti fram till Sanatorievägen.

– Vi kommer så snart som möjligt att sätta upp ordentliga informationstavlor på platsen och som alltid när det gäller vägbyggen så gäller det att ta det försiktigt. Det handlar både om trafiksäkerhet och om arbetsmiljön för dem som jobbar, säger Mattias Broberg.

Mer läsning

Annons