Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tävlar eleverna i VVS 

På Tullängsskolan handlade det om kombinera teori och praktik. Det skulle bli snyggt och det skulle fungera. På onsdagen tävlade sju elever om att bli regionmästare i VVS i Örebro län, Värmland och Östra Götaland.

Annons
Tävlade. Marcus Schörling var Tullängens representant på Regionmästerskapen i VVS som avgjordes på Tullängsskolan i Örebro. Foto: Anders Erkman

Örebro. I Regionmästerskapen i VVS deltog elever, blivande VVS-montörer, som går i tredje årskursen på VVS-och fastighetsprogrammet.

Under fyra timmar fick de visa sina kunskaper i systemkunskap och dessutom ge prov på hur skickliga de var att mäta och bocka rör.

Under vårvintern har eleverna gjort ett teoretiskt webbtest och i går var det dags för den praktiska övningen. Tullängsskolans representant, Marcus Schörling, var koncentrerad inför uppgiften.

– Det är lite svårt, men det ska gå vägen. Rören ska ju vara raka och allt ska se snyggt ut, kommenterade han.

VVS-branschens yrkesnämnd genom Nicklas Beskow från VVS-Företagen samt Tobias Vikberg från Byggnads arrangerade mästerskapet.

– Genom tävlingen kan vi få en bild av kunskapsnivån på elever och möjlighet att lyfta de skolor som får arrangera mästerskapen, sade de.

Segrare i Regionmästerskapen blev Martin Adolfsson från Taserudsgymnasiet i Arvika.

Mer läsning

Annons