Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårstrå på plastsäck förnekas av polisen

Uppgifter finns nu om att ett långt okänt hårstrå hittats i tejpen på de plastsäckar som använts för att gömma delar från styckmördade Eva Magnussons kropp.

Annons

Det är Aftonbladet som skriver att hårstrået hittats och förbryllar utredarna eftersom längd och färg inte stämmer in på vare sig offret eller den misstänkte.

Men Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson säger till NA att tidningsuppgiften inte är något han eller utredarna alls hört talas om.

– Uppgiften om ett okänt hårstrå som fastnat i tejpen är helt okänd för oss. När den publicerades på fredagen kontrollerade jag med utredningsgruppen och ingen har hört något om detta.

Han säger att det också tidigare förekommit media-uppgifter om fynd polisen inte vet något om.

– Då som nu säger jag att om det stämmer skulle det vara klädsamt om de som har ansvar för utredningen först fick veta.

Torbjörn Carlson påpekar att det för en tid sedan fanns uppgifter i media om att syra hällts på kroppen i samband med styckningen.

– Den uppgiften var också helt främmande för oss och vi har fortfarande inte fått något som bekräftar den. Om uppgiften om hårstrået stämmer skulle det i så fall kunna tyda på att misstankarna ska riktas åt annat håll eller mot ytterligare en misstänkt.

– Jag kommenterar överhuvudtaget inte uppgifter av det här slaget, säger Torbjörn Carlson.

Delar av Eva Magnussons kropp har hittats vid Lockhyttan, mellan Örebro och Nora och nära Bocksbosjön i Kilsbergen. Men det saknas kroppsdelar och brottsplatsen är ännu inte hittad.

Mer läsning

Annons