Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helenas kamp mot Försäkringskassan

En av fyra kvinnor fick graviditetspenning i Örebro förra året enligt ISF:s rapport. Men för brevbäraren Helena Nordin blev det en kamp mot Försäkringskassan innan hon fick rätt att få halva stödet. Och när beslutet kom var det försent.

Annons

– Visst blev jag glad att jag fick rätt men då var jag redan sjukskriven.

Helena Nordin fick graviditetspenning i två månader för sitt första barn men för sitt andra barn blev hon nekad. Även om hennes jobb som brevbärare slet på henne så jobbade hon så länge hon absolut kunde men blev tvungen att sjukskriva sig flera veckor innan förlossningen.

Var besviken

Helena Nordin var besviken på att Försäkringskassan inte gav henne rätt på en gång men tycker samtidigt att de som arbetar där bara gör sitt jobb. Hon anser att det är byråkratin som är det huvudsakliga problemet och om det ska bli några förbättringar måste det bestämmas på högre instans. Sedan augusti har hon börjat arbeta heltid på Posten igen. Hon minns perioden inför födseln på sonen Zeb som stressande och hon är väldigt tacksam för att hon fick hjälp att överklaga Försäkringskassans beslut.

– När man är så gravid så har man ingen energi över till något annat. Att få någon att hjälpa till med att driva ens fråga är det enda tipset jag kan ge andra kvinnor som hamnar i min situation.

Mer läsning

Annons