Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrelösa hunden Pelle har fått ny ägare

Tidsfristen för hunden Pelle går ut i morgon och jägarna har inväntat ordern om att skjuta honom. Nu kan NA avslöja att Pelle har bytt ägare. Myndigheterna tvingas därför backa från sitt beslut.

Annons

– Vi har fått in uppgifter om vem som är ägaren till Pelle. När vi tog beslutet om att han skulle avlivas antog vi att han var herrelös. Nu måste vi reda ut ägandeförhållandena innan vi kan fullfölja beslutet, säger Pernilla Rydberg, enhetschef på länsstyrelsen.

Redan i dagens NA berättade Hundhjälpens ordförande att nya uppgifter kommit fram rörande Pelles bakgrund. I dag lämnar hon nya häpnadsväckande detaljer.

– Jag är från och med i dag den nya lyckliga ägaren till Pelle. Nu är det mig de måste kontakta och prata med innan de går till handling, säger Caroline Berggren, som den senaste tiden varit engagerad i att fånga in Pelle levande.

Länsstyrelsen vill inte berätta vad det nya ägarbytet innebär för Pelle.

– Jag vill inte spekulera. Vi får se om vi måste ta ett nytt beslut. Innan dess kan vi inte genomföra avlivningen, säger Pernilla Rydberg.

Men enligt Caroline innebär den nya vändningen hopp för Pelle.

– Om myndigheterna ändå beslutar att avliva Pelle så kan jag nu överklaga beslutet. Det ger oss ytterligare värdefull tid att fånga in honom levande, säger Caroline Berggren. 

Mer läsning

Annons