Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högströmska gården är såld

Högströmska gården, Örebros välkända kulturfastighet från 1840, har sålts av kommunägda bolaget Örebroporten.

Annons

Gården låg ute till försäljning ungefär en månad och utgångspriset var 5,5 miljoner. Köparen Edmund Kurt betalade drygt 2 miljoner kronor mer.

– Vi är nöjda, säger Per Cardesjö, VD för Örebroporten.

– Jag har varit där mycket under min gymnasietid och även under nittiotalet när det var café och jag har alltid trivts i huset. När det nu blev till salu och priset var innanför våra ramar lade vi ett bud. Det var sedan flera budgivare som lade högre bud än oss, men som hoppade av, berättar Edmund Kurt.

Vad kommer ni att använda Högströmska gården till?– Vi kommer att använda den som bostad, men det finns planer på att senare utveckla gårdshuset till någon sorts verksamhet, så att örebroarna också får ta del av gården. Men huvudsakligen som privat bostad.

Behöver renoverasDet finns ett renoveringsbehov av gården, både invändigt och utvändigt, och det finns också en del praktiska saker som behöver ordnas innan den nya ägaren kan flytta in.

– Vi kommer att göra minimala ingrepp, för att bevara gårdens charm, och vi räknar med att kunna flytta in våren 2013 om allt går enligt planen.

Annons