Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellrazzian: Två frisläppta

(Uppdaterad 15.30) Ägarna av Plaza Hotel samt ytterligare en person har begärts häktad av åklagare Eva Grandestedt Kinell.
Samtidigt har två personer frigetts.

Annons

Enligt åklagaren är de som begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Brotten ska ha begåtts från 1 januari 2009 till 31 mars i år och gäller företaget Entré Hotels AB. Bolaget äger fastigheten och har tidvis även drivit hotellrörelsen.

Totalt misstänks fem personer för de här brotten. Enligt polisens kommunikationschef Mats Nylén har de andra två släppts fria. En frigavs i går kväll, den andre under fredagsförmiddagen.

Dessutom misstänks ytterligare fem personer för grovt bokföringsbrott. Även de har någon form av anknytning till hotellet. Den delen av utredningen leds av åklagare Eva-Lena Wessman, som ännu inte tagit ställning till om hon ska begära någon häktad.

– Det kommer jag att ta beslut om i eftermiddag eller i morgon förmiddag, säger Eva-Lena Wessman.

De tio misstänkta greps i samband med en stor razzia mot Plaza i onsdags. Enligt polisen handlar det om organiserad brottslighet i hotell- och restaurangbranschen.

Entré Hotels AB är skyldig staten omkring sex miljoner kronor i skatt. För att säkra skattekravet har kronofogden lagt beslag på hotellfastigheten, efter ett beslut i förvaltningsrätten.

Kvinnan i ägarparet häktades av tingsrätten på fredagseftermiddagen. Hon misstänks för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Mer läsning

Annons