Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten slog fast utpressningsdom

”50 000 kronor – annars sprider vi ut att du köpt sexuella tjänster”. Det hotet, och en mängd andra brott, ledde i Örebro tingsrätt till sex månaders fängelse för ett Örebropar. Hovrätten fastslår nu domen.

Annons

Den 33-årige mannen och den 26-åriga kvinnan försökte i våras att pressa en man i Kumla på pengar för att finansiera sitt drogmissbruk. Mannen hade hösten 2009 köpt sexuella tjänster av kvinnan och en kamrat till henne. Nu såg paret sin chans att slå mynt av detta. Mannen fick veta att om han inte betalade 50 000 kronor till paret, så skulle hans familj och bekantskapskrets få reda på sexköpen. De poängterade även att de tillhörde mc-gänget Hells Angels. Mannen hann betala 10 000 kronor till paret innan händelsen polisanmäldes och de kunde gripas.

Åtal om utpressning

Åtalet om utpressning, tillsammans med åtal för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen, vapenbrott och narkotikabrott, ledde till att Örebro tingsrätt den 17 juni dömde paret till fängelse i sex månader. Domen gällande utpressning överklagades dock av åklagaren. Nu har Göta hovrätt meddelat att tingsrättens dom står fast. Mannen och kvinnan sitter häktade tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons