Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund och helikoptergenomsöker fyndplatsen

(UPPDATERAD 11:55) Polisen spärrade under lördagskvällen av ett nytt område i skogarna norr om Örebro. Fynd har gjorts i området och en teknisk undersökning fortsatte under söndagsförmiddagen.

Annons
Under söndagsförmiddagen anlände polisens tekniker till fyndplatsen.

Området spärrades av efter ett tips från en person som bor i området.

- Det är en kille som har hört av sig om iakttagelser som han har gjort, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Sent på söndagsförmiddagen anlände polistekniker på nytt till platsen, en liten skogsväg upp mot Pershyttan inte långt från Lockhyttan i norra delen av Örebro kommun. Tekniker och polishundar passerade avspärrningen och ett väntade pressuppbåd. Fyndplatsen ligger omkring en kilometer in efter skogsvägen.Efter en stund bestämde polisen att även sätta in en helikopter i sökandet.

- Det är bra för vår dokumentation, förklarar Torbjörn Carlson.

Det nya fyndet beskrivs av polisen som något som normalt inte hör hemma i naturen och att det inte handlar om att man har hittat någon person.

Det avspärrade området ligger inte i närheten av den grusgrop som genomsöktes under fredagen, utan längre norrut. 

Redan under lördagen sattes stora polisresurser in för att knacka på hos folk i det område i Örebro där Norakvinnan har en övernattningslägenhet.

- Lördagen är en bra att göra det på, eftersom många är hemma, menar Torbjörn Carlson.

Men de boende i området har inte kunnat lämna någon avgörande information till polisen.

Det intensiva sökandet i skogarna nordväst om Örebro avslutades på fredagen. Poliser fanns på plats i området även i dag, men då handlade det i huvudsak om att höra vittnen och kontrollera vissa nya uppgifter. Det var under ett av dessa förhör som polisen fick de uppgifter som ledde till fram till den nya fyndoplatsen.

- Vi jobbar mot klockan, för att finna något som kan föra utredningen framåt, alternativt att vi finner något som gör att vi kan avfärda den häktade mannen ur utredningen.

Under söndagen väntar eventuellt nya förhör med den häktade 51-åringen.

Under natten mellan lördag och söndag höll polisen vakt vid avspärrningarna som gjordes under lördagskvällen i närheten av Lockhyttan. Där hade man tidigare gjort någon typ av fynd, men vad det rör sig om är ännu okänt för allmänheten.

Åklagarbeslut krävs

Åklagaren är förundersökningsledare från det att en viss person skäligen kan misstänkas för brottet. Åklagaren kan under utrednings gång  besluta att en brotts- eller fyndplats får spärras av.

Källa: Åklagarmyndigheten

Mer läsning

Annons