Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen mer alkohol för nattklubb

En nattklubb i Örebro har fått sitt serveringstillstånd för alkohol indraget. Orsaken är stora brister i företagets bokföring flera år i rad, enligt Tillståndsutskottet.

Annons

Tillståndsutskottet i Örebro väljer nu att dra tillbaka serveringstillståndet för nattklubben Noise Plektrum i Örebro. Orsaken är stora brister i bokföringen.

I vanliga fall är en varning den vanliga åtgärden vid den här typen av anmärkning. I det här fallet anses dock bristerna vara systematiska och så allvarliga att Tillståndsutskottet valt att dra in serveringstillståndet omedelbart. Det drogs in i måndags.

Far och son AB som äger klubben har två år i rad, 2011/2012 och 2012/2013, fått varningar för brister i bokföringen. I år lämnades dessutom bokföringen in åtta månader för sent. Det menar Tillståndsutskottet visar att ägaren inte är villig att ändra sina rutiner.

Ägaren, å andra sidan, menar att bristerna beror på dåliga rådgivare och bristande rutiner, och skriver i ett brev till Tillståndsutskottet att dessa brister nu är åtgärdade.

– Vi har bytt bokföringsbyrå. Alla brister är fixade, säger Mattias Akay, som äger Far och son AB.

Fram tills dess att besked ges om verksamheten får återupptas hålls nattklubben stängd.

– Vi känner att beslutet är alldeles för hårt, och därför har vi överklagat, säger Mattias Akay.

Men överklagan har inte behandlats ännu. Därför är Noise Plektrum stängt den här helgen.

Mer läsning

Annons