Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vägrar vara en blind höna"

Det finns en tendens i den här staden att man hela tiden måste vara lojal och positiv till de initiativ som tas för att höja temperaturen och till exempel pimpa Örebros nöjesutbud.

Annons

En sorts kåranda där de som har kritiska åsikter anses träliga, gnälliga och besvärliga. Jag antar att det är småstaden som talar. Alla känner alla och då får man inte ha kritiska åsikter. Tänkte på det under torsdagens ”TOTOgate” där hänförda TOTOister och annat glatt festfolk gjorde mig och övriga kritiker av inträdesbluffen till missunsamma gnällrövar.  Allt va ju så bra...

Själv tyckte jag det här med en konsert på Stortorget var ett utomordentligt initiativ när jag hörde om det. Det var därför jag gick på evenemanget trots att Toto är rätt långt ifrån vad jag gillar och lyssnar på. Jag ville stödja driftiga Örebroare som gör bra saker för vår stad.

Men jag vägrar vara en blind höna som accepterar allt bara för att folk tycker att det äntligen händer något, att vädret var bra, att det var fullt med folk på stadens uteserveringar och att en luftballong formad som en glad Lisebergskanin flög förbi ovanför scenen. Faktum är att det mitt i sommaren, när människor är lediga och ute på stan, mitt i staden som marknadsför sig som mötesplatsen eftersom det är lätt att resa hit, enbart var 2500 personer som tyckte att det var värt att betala 600 kronor för att se Toto.

Trots att ”allt var så otroligt bra.” Arrangören missbedömde intresset och vad det gick att ta ut i pris? Sånt händer. Kanske är inte detta ”världens tajtaste band” så intressant längre? Inte mer än för några få nostalgiker och ett gäng instrumentonanister?

Hur som helst var inträdesbluffen respektlös mot de som ställt upp och betalt fullpris. Där viker jag mig aldrig. Att en kvart in i konserten rea biljetter ner till 200 spänn, till tänkta gratislyssnare som gjorde ett kap, för att skrapa ihop vad som skrapas kunde är ett hån.

Att så många verkar tro på den desperate arrangörens teori om försenade besökare som man var lite snäll mot är häpnadsväckande naivt. Att gömma allt detta bakom ett lokalpatriotiskt ljust skimmer av att vi måste ställa upp och inte vara sänna jävla gnällrövar en fin dag som det var är bara fånigt. Å den som förlorar mest på det här är arrangören. Det lär bli fullt utanför grindarna nästa gång...

Tre tankar

1. Att jag personligen tyckte att konserten sög var helt irrelevant i sammanhanget och borde inte ha hamnat i NA igår utan stannat på min privata Facebooksida. Jag var inte recensent i onsdags.

2. Att skriva om musik är som att skriva om fotboll. Fullt av starka känslor där människor blir stötta och förbannade om kritik riktas mot det man älskar så innerligt.

3. Långtradare och lyxbussar på Kungsgatan under onsdagen. Kanske åker Toto runt med för stor kostym i förhållande till intresse?

Mer läsning

Annons