Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på ringen blir vip-ärende hos Länsstyrelsen 

Länsstyrelsen i Örebro kommer att snabbehandla ärendet med den borttappade vigselringen.– Vi lyfter ut ärendet ur den normala gången, säger handläggaren Maria Waldebrink till NA.

Annons

I dag landade Lennart Petterssons och Sveriges metallsökarförenings (SMF) ansökan om att få använda metalldetektorer på Brickebackens IP, hos länsstyrelsen.

SMF vill göra ett försök att hitta den vigselring som Sebastian Öberg tappade under Metallsvenskan den gångna helgen.

– Just nu har vi 36 enskilda ansökningar att ta ställning till. Vi brukar ha som regel att behandla ansökningarna i den ordning som de har kommit in till oss. Men syftet med ansökningarna är ofta olika och i det här fallet har vi bedömt att det är lämpligt att snabbehandla ärendet, berättar Maria Waldebrink.

Varför det?

– Ansökningarna gäller ofta att man vill leta generellt på till exempel badstränder, men inte vilka saker man specifikt är ute efter. När det handlar om borttappade saker, som en vigselring, brukar vi försöka snabba på handläggningen.

– I det här fallet får det ju inte gå så lång tid att ringen är för djupt nedtrampad.

I sin ansökan till länsstyrelsen har Lennart Pettersson, som är medlem i SMF, önskat att en grupp på sju personer kan påbörja sökandet nu på söndag.

– Vi kommer att se till att de kan göra det, säger Maria Waldebrink.

Det var i går som NA berättade om Sebastian Öberg från Linköping, som under fredagskvällen tappade bort sin specialdesignade vigselring från Bolivia.

Han har satt in en annons på Blocket och utlovar hittebelöning åt den som kan hjälpa honom.

Sebastian Öberg

känner sig tacksam över att sju skattjägare i Örebro vill leta efter hans vigselring:

– Ja, du, vad ska jag säga? Jag är förstås oerhört tacksam, trodde ju inte att min annons på Blocket skulle få de här konsekvenserna. Kommer inte ringen till rätta nu, så lär den ju aldrig göra det.

Kommer du vara på plats i Örebro jakten på ringen?

– Tyvärr har jag inte möjlighet till det. 

NA-tv: Så såg planen ut efter Metallsvenskan

Mer läsning

Annons