Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan, 98, får krigsmedalj

Jan Danielsen, 98 år, hyllas av den norska regeringen med en krigsmedalj. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Lugn natt

Polisen rapporterar om en lugn natt.

SVERIGE

Jan, 98, får krigsmedalj

Jan Danielsen, 98 år, är den ende som fortfarande är i livet av de 300 svenskar som deltog som frivilliga i kampen mot tyskarna i Norge under andra världskriget. Nu hyllas han av den norska regeringen med en minnesmedalj. - Jag känner mig väldigt hedrad. (TT)

Sångerska påverkar mest på Twitter

Hon har inte flest följare men är den som har störst inflytande på svenska Twitter: sångerskan Zara Larsson. Det är en av slutsatserna i kartläggningen Twittercensus som görs av konsultbolaget Intellecta, skriver Dagens Nyheter. (TT)

VÄRLDEN

USA skickar 450 militärer till Irak

USA:s president Barack Obama har godkänt ett beslut om att skicka 450 militärer till Irak som ska hjälpa till att stoppa Islamiska staten (IS). De kommer att ansluta till en amerikansk styrka bestående av 3 000 personer som ska träna och utbilda Iraks armé och sunnitiska stamkrigare.(TT)

78 000 har flytt från sina hem

Minst 78 000, men kanske så många som 130 000 personer har flytt från sina hem i Sudan i år, enligt siffror från FN. Sudans militär inledde i november en offensiv mot rebellerna i Darfur, som ligger i den västra delen av landet, vilket har skapat en ny flyktingvåg från området.(TT)

Mer läsning

Annons