Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järntorget kan få uteservering

Till våren kan det bli en uteservering på Järntorget. Videobiljarden vill starta en närmast Storgatan.

Annons
Mer liv och rörelse. Hörnet av Järntorget närmast Press-byrån vid Storgatan kan förvandlas till uteservering. Arkivfoto: Håkan Risberg

 – Jag tror att det skulle öppna för fler att följa efter, säger Videobiljardens ägare Zafer Maasoglu.

Han konstaterar att många handlare runt Järntorget drabbats negativt sedan parkeringarna togs bort, och att det inte blivit så mycket liv och rörelse efter ombyggnaden som det var tänkt. Zafer Maasoglu tror att uteserveringar skulle ändra på den saken.

Den yta Videobiljarden är intresserad av ligger i sydöstra hörnet, och var vikt för tillfälliga evenemang och marknader. Men byggnadsnämnden hade inget emot att ändra användningsområdet.

– Det var ingen diskussion, utan flera påpekade att det är positivt att det händer mer på torget, särskilt nu i och med att samtrafiken går där, säger byggnadsnämndens ordförande Hannah Ljung (C).

Videobiljarden har fördelen att inte behöver korsa en trafikerad gata för att nå Järntorget, och behöver därmed inte ha ett särskilt utekök, och Zafer Maasoglu har redan skickat in ansökningshandlingar om serveringstillstånd. Ska restaurangerna som inte ligger på Järntorgsgatan kunna ha uteservering krävs mer.

– Vi har jobbat i flera år på att få till en kökspaviljong i motsatta hörnet, men vi har inte kommit längre med den frågan, konstaterar Hannah Ljung (C).

Vad skulle du tycka om en uteservering på Järntorget? Lämna gärna en kommentar!

Mer läsning

Annons