Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan skyltar med sitt yrke

För tre år sedan skaffade trollkarlen Johan Wetterberg nummerskylten ”Magiker”.
– Det var roligt att jag fick tag i skylten, den borde vara attraktiv för de stora grabbarna, säger han.

Annons

Johan Wetterberg, 40, är en av de 244 personer från länet som har en personlig registreringsskylt. Han jobbar halvtid som trollkarl, och därför var valet av skylt enkelt.

– Först ville jag ha ”Trolleri”, men det var en bokstav för mycket. När jag fick veta att ”Magiker” var ledig slog jag till direkt.

Johan har trollat sedan han fick sin första trollerilåda för över 30 år sedan. På förmiddagarna jobbar han med it-frågor på Statistiska centralbyrån. På kvällarna byter han om till frack och hög hatt.

– Jag jobbar i allt från Gävle till Malmö. Det blir mycket företag, och olika event. Jag är även clown och går på styltor och jonglerar i konstiga dräkter.

Firman har Johan drivit sedan 1994, och han gör ett 60-tal föreställningar per år. Oftast tar han sin magiker-bil, som har plats för högtalare och ljusutrustning.

– Fast jag föredrar att åka tåg om jag kan, speciellt på längre jobb. Jag gör en del gå runt-trolleri med kort, mynt och annat småplock – då behöver jag inte bilen, och det känns onödigt att köra längre avstånd.

Förutom trolleri är datorer ett intresse som följt med Johan Wetterberg sedan tidig ålder. Han är nöjd att kunna kombinera intressena, som skiljer sig mycket från varandra, genom sina olika jobb.

– Fast jag brukar inte bli särskilt nervös, bara lite innan föreställningen. Jag har uppträtt för ett par tusen, och det är inte så stor skillnad mot något annat.

Tio personliga skyltar i länet

B RIVER

PRESS

GLAMOUR

ZACKE

ORDNING

COOOL

SK8 OUT

DADSTOY

BRÅTTOM

ANONYM

Annons