Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jurist: rekryteringen strider mot reglerna

Rekryteringen av Sofia Larsen strider mot de regler som gäller för tillsättningen av statliga jobb. Det menar Anders Mellstrand, jurist på Överklagandenämnden för högskolan.

Annons
Sofia Larsen

– Om Örebro universitet inte anmäler tjänsten till Arbetsförmedlingen så kan de väl förklara var de finner stöd för det i så fall. Eller är det något de hittat på själva? säger Anders Mellstrand.

Vilka är minimikraven när ett universitet vill rekrytera externt?

– En anmälan till Arbetsförmedlingen och en platsannons på den officiella webbsidan, fortsätter han.

Sedan 2007 behöver inte privata arbetsgivare längre anmäla lediga tjänster till Arbetsförmedlingen. Men för statliga arbetsgivare, även högskolor och universitet, står anmälningsplikten till Arbetsförmedlingen fast. Syftet är att skattebetalarnas pengar ska användas klokt: att myndigheter anställer bästa möjliga kompetens och att anställningsbeslut där personliga väntjänster ligger bakom förhindras. Detta regleras i två av regeringens förordningar: Anställningsförordningen och Förordningen om statliga platsanmälningar.

Örebro universitet anser att man uppfyllt kraven i Anställningsförordningen genom att sätta upp platsannonsen på en anslagstavla i entréhuset och lägga ut den på intranätet som bara universitetsanställda kommer åt.

Personalchefen Stefan Borg vill inte kommentera hur man tycker att man följt Förordningen om statliga platsanmälningar. Där står att myndigheter som söker personal till en tjänst ska anmäla detta till den ”offentliga arbetsförmedlingen”.

Enligt Högskoleverket kompletterar de båda förordningarna varandra och ska följas. Om någon misstänks fått ett jobb i strid med reglerna så kan beslutet överklagas.

– Statliga anställningsbeslut är överklagbara men då ska det anmälas av en part, i det här fallet en sökande som inte fått jobbet, säger Anders Mellstrand.

Du menar någon som, trots att annonsen bara funnits på intranätet och en anslagstavla, skulle ha lyckats skicka in en jobbansökan?

– Ja, men det kan också vara en tillsynsfråga. Då kan en anmälan till JO, JK eller Högskoleverket leda till att man tittar på det här fallet.

Är det vanligt med den här typen av fall hos er?

– Det har hänt men vanligt är det inte. Lärosäten har ett intresse av att så många som möjligt ska se platsannonserna.

När Uppsala universitet söker kompetens för en anställning som är sex månader eller längre lägger man alltid ut platsannonserna hos Arbetsförmedlingen.

– Det sker per automatik när vi lägger upp platsannonsen på vår webbsajt, säger Niklas Kronvall på Uppsala universitets personalavdelning.

Mer läsning

Annons