Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappades och misshandlades brutalt

Tre män tvingade in en man i bagageutrymmet på en bil vid Krämaren och låste in honom. Sedan fördes han till Pålsboda där han misshandlades brutalt.

Annons
Offret tvingades in i backluckan på den här bilen och misshandlades sedan med bland annat en domkraft (infälld bild).

I dag väcktes åtal mot fyra personer misstänkta för människorov och grov misshandel.

Händelsen inträffade på juldagskvällen förra året. Tre personer, en 24 årig man och två 16-åriga killar ska enligt åklagare Pia Åsberg ha tvingat in mannen, som är i 25-årsåldern, i en bil i garaget i Krämaren.

Flera motiv har kommit fram under utredningens gång.

- Vilken substans det har vet jag inte, men det ena är att den misshandlade killen ska ha försett någon eller några ungdomar med droger som på något sätt är vänner med de tilltalade, säger Pia Åsberg.

Två av männen kände honom sedan tidigare medan en tredje lurade mannen till garaget i Krämaren så att han skulle kunna kidnappas. Under sken av att han ville köpa narkotika av mannen förmåddes målsäganden följa med in i Krämargaraget, skriver åklagaren.

Sedan misshandlades mannen och kastades in i bagageutrymmet i bilen.

Under färden hotades han flera gånger med kniv.

- Om du rör dig eller skriker så hugger jag dig, sade en av männen

Trion körde till en fastighet i Pålsboda där en kvinna dök upp. I bostaden misshandlades mannen igen – brutalt. Enligt åklagaren utsattes mannen för slag med en domkraft över knät och en ljusstake över ögat. Han fick också ta emot flera sparkar och knytnävsslag över kroppen och huvudet. Misshandeln ledde bland annat till punkterad lungsäck och revbensbrott. Enligt åklagaren visade gärningsmännen särskild råhet och hänsynslöshet under misshandeln som pågick under en längre tid.

Kvinnan beskrivs som drivande i gärningen. Enligt åklagaren har hon vid flera tillfällen sagt till 24-åringen att han skulle få betalt om han hämtade mannen till henne och att hon då skulle ”flå” honom levande. 

24-åringen och en av 16-åringarna åtalas för grov misshandel och människorov medan den kvinnan misstänks för grov misshandel och anstiftan till människorov. Den andre 16-åringen åtalas endast för människorov. Dessutom ska en fjärde person, som är under 15 år, ha deltagit i misshandeln.

24-åringen och kvinnan nekar till brotten. 16-åringarna har erkänt stora delar av gärningsbeskrivningen.

Mer läsning

Annons