Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarksmugglare dömd till sex års fängelse

Sex års fängelse blev straffet för den örebroare som smugglade stora mängder av nätdrogen mefedron.

Annons

Det var den 15 april som tullen på Arlanda stoppade en försändelse från England adresserad till en kvinna i Lindesberg. I brevet fanns 185 gram mefedron, värt drygt 90 000 kronor på gatan.

Knappt en månad senare gjorde polisen ett tillslag hemma hos en 22-årig örebroare. Där hittade man drygt 30 gram mefedron samt lite amfetamin. Dagen efter gjordes en husrannsakan hos Lindesbergskvinnan och där fann polisen drygt 200 gram av drogen.

Under rättegången erkände 22-åringen att han använt mefedron för eget bruk och att han sålt litegrann till en kompis från Lindesberg. I övrigt förnekade han det åklagaren anklagade honom för.

Han skyllde delvis på kvinnan och sa att han ibland köpt mefedron av henne.

Men i sin dom lutar sig tingsrätten mot kvinnans berättelse. Hon förklarade att de tillsammans tog in narkotikan från England.

– Det var enkelt att beställa, sa hon i tingsrätten.

Från början var det mindre mängder men med tiden blev de allt större.

Kvinnan betalade eftersom 22-åringen saknade pengar. Men det var han som skötte försäljningen och lade beslag på alla pengar, enligt kvinnan.

Paret var åtalat för att smugglat och hanterat 600 gram mefedron. Men tingsrätten gör en försiktighetsbedömning och slår fast att det rör sig om 233 gram.

”Mycket tyder dock på att det har varit fråga om betydligt större mängder” står det i domen.

22-åringen döms nu till sex års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Kvinnan kommer att få sin dom senare, eftersom hon genomgår en psykiatrisk undersökning.

Den lindesbergare som köpte mefedron av paret döms till två månaders fängelse för narkotikabrott. Han hade i sin tur både använt narkotikan för egen del samt sålt en del vidare.

Mer läsning

Annons