Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen backar -61 får tillbaka p-böter

Bilisterna som ansågs stå olagligt på Änggatan och blev lappade får tillbaka sina pengar. Tacka Transportstyrelsen för det.

Annons

- På deras hemsida låg föreskrifter att det var tillåtet att parkera och då har vi bara att rätta oss efter det, säger Magnus Eriksson på Örebro kommun.

Kommunen backar, sammanlagt är det 61 personer som nu kommer att få tillbaka de 600 kronor som de betalat in felaktigt i felparkeringsanmärkning, som det korrekta namnet lyder för parkeringsbot. Samtidigt går kommunen miste om 36 600 kronor.

Kaoset

Det var för en månad sedan som NA uppmärksammade parkeringskaoset på Änggatan. Bilisterna parkerade på gatan eftersom det saknades förbudsskyltar och det fanns både parkeringsautomat och målade parkeringsrutor. Klart att folk trodde det var fritt fram att parkera.

Men Örebro kommun hade en annan uppfattning.

- Det finns ingen parkeringsautomat kvar på den sidan av gatan och ingen skylt som visar att parkering är tillåten. Då går det inte att parkera där. Örebro citykärna är en så kallad p-förbudszon, svarade kommunens tjänstemän, när NA frågade.

Bestridit

Nu har några av dem som ansåg sig stå helt lagligt bestridit de felparkeringsanmärkningar som kommunen utfärdat till polisen , vilka utrett och konstaterat att trafikföreskrifterna på Transportstyrelsens hemsida sa att det var fritt fram att parkera på Änggatan. Någon hade missat att ta bort dem.

- Vi har kommunicerat dem som fått felparkeringsanmärkning och de kommer att få tillbaka sina pengar, säger Magnus Eriksson, enhetschef på park- och gatuavdelningen på Örebro kommun.

Vem skulle kommunicerat Transportstyrelsen att ni gjort förändringar på Änggatan?- Det borde vara kommunens uppgift.

Är det ändrat nu?- Ja, sedan den 20 maj så är uppgifterna korrekta på Transportstyrelsens hemsida.

Hur ser det ut på Änggatan, är markeringarna på gatan borta?- Det har blivit lite fördröjt, men de ska vara bortfrästa nu.

Mer läsning

Annons