Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bötfäller sig själv

I bland blir det krångligt. Örebro kommun missade att söka bygglov för en fasadrenovering och nu har kommunen fått 75 000 kronor i sanktionsavgift – av sig själv.

Annons

Den 12 november kom en anmälan in till Örebro kommun om ett olovligt bygge. Det skedde en fasadrenovering på curlinghallen vid Trängens IP. Dagen efter, 13 november, kontaktades byggnadens ägare och ägaren uppmandes att söka bygglov. Saken var den att ägaren var ingen mindre än Örebro kommun.

Några dagar senare, den 19 november, kunde kommunens bygglovshandläggare ge ägaren, Örebro kommun, bygglov för fasadförändringen. Men frågan om eventuell sanktionsavgift levde kvar.

Fastighetens ägare (kommunen) fick möjlighet att yttra sig men något yttrande kom inte in. Så på torsdagen beslutade kommunens byggnadsnämnd med stöd av bygglagen att ta ut en sanktionsavgift på 75 000 kronor från curlinghallens ägare. Örebro kommun.

Vem ska betala det här?

–Ja, det är en bra fråga. Som ägare står lokalförsörjningsenheten. Så det blir rimligen de, säger Hannah Ljung (C), ordförande i byggnadsnämnden.

Mer läsning

Annons