Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen: ”Det är en radikal åtgärd”

Säkerhetsskäl låg bakom beskärningen av träden i Almby.

Annons

Flera trädexperter, arborister, kritiserade hur kommunen beskar poppelträden vid Hjälmarvägen i Almby. Nu svarar Michael Sandström, trädansvarig hos Örebro kommun. Enligt honom var det säkerhetsskäl som gjorde att kommunen tvingades beskära träden.

– Träden har släppt ifrån sig stora grenar vid flera tillfällen och det var vid måttliga vindar, alltså inte stormvindar, säger han.

– Vi var helt enkelt tvingade att göra det här och det är en radikal åtgärd som vi gör ytterst sällan, fortsätter Sandström.

Kritikerna var dessutom frågande till åtgärden eftersom de fått uppgiften att träden skulle tas bort helt inom fem år. Den uppgiften är dock helt fel, enligt Sandström.

– Det var inte korrekt, det har jag inte sagt något om. Att vi gjorde den här beskärningen handlar mer om att vi vill spara de här träden, säger han.

I övrigt vill Sandström inte kommentera trädexperternas frågor kring beskärningen och hänvisar till att han kommer att svara dem med ett brev.

Hur ser du på kritiken om att träden kan ha öppnats för sjukdom?

– I någon mån kan det vara så men nu vill jag inte diskutera det här vidare med dig utan gör det direkt med dem, säger Michael Sandström.

Mer läsning

Annons