Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kan tvingaRitz stänga klockan 01

Kommunens tjänstemän har tröttnat på klagomålen från grannar. Nu måste nöjeskrogen Ritz se till att musiken inte stör. Annars tvingas de stänga krogen en timme tidigare.
- I så fall blir vi tvungna att stänga helt, säger ägaren Tomas Kurt.

Annons

Grannarna som bor i fastigheten intill Ritz har klagat på att ljudnivån är för hög. Under ett års tid har det kommit in över 80 klagomål, trots att miljökontoret har beslutat om förelägganden och vite.

Nu har miljökontorets tjänstemän tröttnat och vänt sig till alkoholhandläggaren Leif Andersson som har öppnat ett tillsynsärende mot Ritz. Ägaren har två veckor på sig att komma in med ett svar om vad som görs för att minska klagomålen.

Föreslår inskränkning

-Kommer de inte in med ett bra svar så kommer jag att föreslå att man inskränker alkoholtillståndet så att de bara får servera alkohol till klockan ett, säger Leif Andersson.

Det skulle innebära att alla gäster måste ha lämnat lokalen halv två. I praktiken blir det då omöjligt att konkurrera med de andra nöjeskrogarna, enligt ägaren, och Ritz tvingas då stänga.

Ägaren och alkoholinspektören är överens om orsakerna till klagomålen: Ritz lokaler var för dåligt ljudisolerade från början.

-Jag tror inte att de spelar högre än andra. Det är nog så att lokalen inte lämpar sig för den här typen av verksamhet, säger Leif Andersson.

Isolerat för en miljon

Tomas Kurt säger att de har isolerat lokalerna för cirka en miljon kronor. Nästa projekt är taket. De har också installerat en mätare i ljudsystemet som automatiskt drar ner volymen om den överskrider gränsvärdet.

-Mätningar har visat att vi håller oss inom gränsvärdet, men för en månad sedan gick mätaren sönder och då kom nya klagomål in, men då åtgärdade vi det direkt, säger Tomas Kurt.

För Leif Andersson är det ointressant hur stora ansträngningar ägarna har gjort. Det är resultatet som räknas.

-Det normala är att man får alkoholtillstånd till klockan ett. Om man ska göra undantag från det ska man sköta sig prickfritt, säger Leif Andersson.

Mer läsning

Annons