Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrens för Karl Bertil i jul

Vi misstänkte det redan förra året. Nu är vi helt säkra: det finns minst tre lokala Karl Bertil som hänger upp gratis julklappar i träd och på buskar i Stadsparken i Örebro på julaftonen.

Annons

För femte året i rad hängde de där, julklapparna i det stora trädet vid Stadsparkens ingång från Hamnplan. Men där fanns också klappar och en skylt vid bryggan mitt emot Stora holmen. Och tidigt på julaftonens morgon, innan den ”riktige” Karl Bertil varit i farten, hade någon hängt ett par tre klappar i det stora trädet.

Karl-Bertil är Tage Danielssons sagofigur Karl Bertil Jonsson. Varje julafton dyker han i likhet med Kalle Anka upp i tv-rutan. 14-åringen gör sig känd för att skänka rika människors julklappar till bättre behövande.

Den lokale Karl Bertil är lätt förgrymmad. Han påstår att NA tidigare i vinter låtit sig luras och intervjuat en annan och enligt honom felaktig Karl Bertil. Men efter en stund medger han att konkurrens kan gynna den goda saken och att det inte är fel med fler gratisklappar i Stadsparkens träd och buskar.

Spännande fortsättning kan följa nästa år.

Mer läsning

Annons