Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna blev överfallen- nekades CSN-bidrag

Kvinnan råkade ut för ett överfall, hennes studieresultat försämrades avsevärt och hon vägrades studiemedel från CSN. Men hon överklagade - och fick rätt.

Annons

Den unga kvinnan studerade i mitten av 2000-talet vid Komvux i Örebro. Hon tvingades dock avbryta sina studier i maj 2005, efter att hon blivit överfallen. Hon vågade då nämligen inte vistas utomhus ensam. Studieresultaten uteblev och hon lyckades bara klara 800 av de 820 poäng som Centrala studiestödsnämnden (CSN) krävde för fortsatta studiemedel. Hösten 2009 återupptog kvinnan studierna och betalade samtidigt av tidigare studieskulder till CSN.

Ny ansökan

Inför höstterminen 2010 ansökte kvinnan på nytt om studiemedel. CSN avslog dock ansökan med hänvisning till de uteblivna studieresultaten våren 2005. Kvinnan överklagade beslutet till Överklagandenämnden för studiestöd, som nu har gett henne rätt. Nämnden anser i beslutet att CSN i sin bedömning ska bortse från de saknade 20 poängen 2005 i och med att kvinnan klarat hela sitt studieåtagande senare.     

Mer läsning

Annons