Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenhetsbrand spred sig via taket

UPPDATERAD 21:11. En lägenhet på Tornfalksgatan i Oxhagen började vid 18-tiden att brinna. Branden spred sig via taket och brandkåren kämpar just nu för att släcka.  

Annons

Larmet kom till SOS alarm klockan 18.08. Enligt de första rapporterna rök det från en lägenhet på andra våningen i ett tvåvåningshus. När första polispatrullen anlände till Tornfalksgatan möttes man av en fullt utvecklad brand, och pådraget blev stort. Nerikes brandkår sände fyra enheter, med ett stort antal brandmän samt rökdykare, till huset. Polisen spärrade av ett stort område kring den eldhärjade fastigheten, för att hindra nyfikna att komma för nära. Tre uppgångar i fastigheten evakuerades, och sammanlagt fanns tretton personer skrivna på de aktuella adresserna.

- Öbo har öppnat upp en lokal i Oxhagens centrum dit de drabbade kunnat ta sig. En social beredskap finns också, berättar Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Stegar och kran

Brandmännen reste vid 18.30-tiden stegar mot en av fastighetens väggar, tog sig upp på taket och började att såga upp det. En av räddningstjänstens kranbilar anslöt också senare.

- Branden har en viss spridning, och den sker via taket, säger Lotta Lindblad.

Orsaken till branden var vid 19.40-tiden ännu okänd. Det finns heller inte någon information om i vilket av lägenhetens rum som branden startat. Däremot meddelar Nerikes brandkår att ingen person fanns kvar i lägenheten då de anlände. Lägenhetsinnehavaren påträffades dock vid 21-tiden av polis, mycket berusad, och fördes till polisstationen. Släckningsarbetet i fastigheten pågick ännu sent på lördagskvällen.

Mer läsning

Annons