Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare döms för misshandel

En Örebroläkare döms för misshandel och våldsamt motstånd i hovrätten sedan han slagit en ordningsvakt som avvisade honom från dansgolvet på en nattklubb i Örebro.

Annons

Den läkare som i juni 2010 dömdes för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i Örebro tingsrätt får inget gehör för sitt överklagande i hovrätten. Hovrätten ändrar endast tingsrättens dom på åtalspunkten ”Våld mot tjänsteman” till misshandel.

Slagen i ansiktetDet var den 22 november 2009, som läkaren besökte en nattklubb i Örebro. Läkaren uppträdde störande på dansgolvet och en ordningsvakt kom fram till honom eftersom andra gäster hade upplevt mannen som obehaglig. När ordningsvakten skulle avvisa läkaren utdelade denne slag mot ordningsvakten så att han träffades i ansiktet.

Åtalspunkt ändrasLäkaren dömdes i tingsrätten för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han överklagade domen till hovrätten, som göra samma bedömning som tingsrätten. Hovrätten ändrar dock åtalspunkten våld mot tjänsteman till misshandel, eftersom man tar hänsyn till att läkaren inte har uppfattat att det var en ordningsvakt som kom fram till honom på dansgolvet, men man fastställer påföljden villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons